Welkom in onze groep!

Inloggen leerkracht

Gezellig dat u bij ons om het hoekje kijkt !

Wij zijn groep 1/2

Groep 1 bestaat uit 9 kinderen en groep 2 uit 11

En natuurlijk de juffen: Juf Anita zorgt voor ons op maandag, dinsdag en woensdag en Juf Inge op donderdag.

Wij gaan samen bouwen aan een fijne groep, waarin ieder "steentje "belangrijk is!

En... wij hebben er zin in!

Wij gaan dit schooljaar van alles beleven...wat? Kijk gerust nog maar eens bij ons om het hoekje...tot dan!


Het kriebelt bij ons…..1

Gisteren was de start van ons nieuwe thema: Kriebelbeestjes.
We hadden buiten gespeeld en toen we weer binnen kwamen kroop er een naaktslak over het tafeltje in de kring. Deze was uit de zonnebloemen gekropen.
Zielig hoor, zo’n slak zonder huisje en dan nog geplaagd worden door de slakjes die wel een huisje hadden. En het was warm, dan heeft hij druppeltjes nodig anders droogt hij uit...en wegkruipen voor de zon is er niet bij...zo zonder huisje. Hoe lossen we dat op….nou dat kunnen ze problemen oplossen.

Wij geven hem een huis maar hij moet toch niet het idee hebben dat hij gevangen zit...dus een huis van glas.

Ik wees enkele kinderen aan om te gaan zoeken in het magazijn en ja hoor daar stonden “toevallig “2 glazen dingen. Ja maar een vissenkom is toch voor vissen ? Nee dat kon dan doe je er geen water in. Kortom...grond erin gedaan en naar de Spar voor sla en het probleem was opgelost.

Alleen nu nog vriendjes. Nou die werden volop meegenomen vandaag….ik merkte dat de ouders de juf vooral ook wilden verrassen. Jakkie bah….ze houdt niet van spinnen.
Komt Corrie met 3 boterdoosjes aan, met deksel….in 1 zat een spin.
De juf durfde ze niet open te maken, want ja in welke zat nu de spin ?
Gelukkig was de oma van Beau in de buurt en durfde wel.

Inmiddels zitten er allerlei diertjes in een prachtig aquarium met licht die we mochten lenen van de opa en oma van Jaïra en een bak van Sterre en ook is er een wormenhotel met zand en grond zodat we de gangen van de piertjes goed kunnen zien. Ook zijn er inmiddels vergrootglazen bijgelegd zodat de kinderen van alles kunnen ontdekken. Prachtig om te zien hoe kinderen daarvan kunnen genieten.

Tijdens dit schrijven bedenk ik nu ineens...oei ik heb het kleine miertje en de spin in dezelfde bak gedaan...als dat maar goed afloopt.

Deze week stond de slak centraal...ook op onze weektaak. Er is er 1 voor groep 1 en 1 voor groep 2, vaak dezelfde ontwikkelingsgebieden maar dan andere doelen.
Ook staan er open opdrachten op bv nu een slak verven….deze doen ze beiden. Groep 1 werkt op de ochtend en groep 2 op de middag, zodat ik ze optimaal kan begeleiden en kan observeren.

In de volgende weken staan er weer andere diertjes centraal.

Het kriebelt bij ons...2

 

De afgelopen periode stond in het teken van de kriebelbeestjes...dat is u niet ontgaan en hebben we dan ook gemerkt.

Want wat leefde u met ons mee.....wat heeft u meegedaan en meegedacht en meegebracht.....dat voelde zo fijn. Echt samen !

De prachtige slakkenbak van de oma van Jaïra voelde vast lekker voor de slakjes....want...we zijn in blijde verwachting....de meesten van u hebben de eitjes bewonderd.

En wat fijn dat we van Cato de wandelende takjes mochten bewonderen...ze mochten er jammer/ gelukkig :) niet uit....maar Cato en Talitha hadden een reuze oplossing....letterlijk....wij mochten de grote wandelende takken vasthouden als we durfden.

Wat waren de kinderen stoer ! En wat waren de wandelende takken angstig.....dat kon je zien want dan krijgen ze rode pootjes.

We werkten rond dit thema heel stoer aan onze weektaken.....toch om super trots op te zijn....op jezelf , maar de juffen ook op de kinderen en we weten zeker dat ook u ze een dikke duim heeft gegeven.

Dat doen we ook regelmatig aan elkaar....lekker rustig muziekje op....stopt de muziek, dan ga je tegenover een vriendje staan en zegt wat je zo bijzonder aan hem/haar vindt.

Het laatse dier wat centraal staat volgende week is de spin.....nav het boek....de spin die het te druk had en geen zin had in spelen met vriendjes en een filmpje van spin en vlieg....die eigenwijs steeds tegen elkaar zeggen waar ze goed in zijn...om tenslotte toch te kiezen voor: samen kunnenwe veel meer.

Dit is dan meteen de overgang naar het nieuwe thema van de Christelijke Kinderboekenmaand : Door dik en dun ….vriendschap.

In een volgend berichtje informeren we u hierover

(Thuis kunt u de afgelopen periode meebeleven door te drukken op de link met foto's }

 

Ons nieuwe thema : Door dik en dun...

Vriendschap het thema van de christelijke kinderboekenmaand .

Vandaag gingen we naar de bibliotheek....maar voor dat we gingen bedachten de kinderen in de kring onderzoeksvragen.

Hoe wordt je “de baas “in de bibliotheek, hoe wordt een boek gemaakt, kost het geld om een boek te lenen, wat is inleveren, hoe werkt het allemaal precies ….

Nou inmiddels weten we het en hebben we al een beetje een bibliotheek in de klas...vanuit de huishoek kan er naar de bibliotheek gegaan worden, maar eerst afspreken welke rol je gaat spelen middels de rollenkaartjes.

Sommige boeken staan bij elkaar en sommige niet, dat is elke keer weer een uitdaging, waar moet jouw boek staan.

Heelveel dingen die we in de echte bibliotheek gezien hebben staan nu bij ons ook in de bieb.

Eigengemaakte biebpasjes, een leen en inleverpunt, een rekje waar de ingelevere boeken op moeten en ga zo maar door.

Vriendjes waren we al maar dat krijgt toch even de extra aandacht....we maakten een groot hart waarin wij allemaal een puzzelstukje zijn....een vlaggenlijn van vriendjes , een slinger van geverfde vriendjes in de gang en.....ook de kaboutermutsen horen erbij....vriendjes vieren immers samen feest.

De foto's vindt u in het fotoalbum, die inmiddels via de mail is verstuurd...kunt u lekker even meegenieten..