Welkom bij de plusklas!

Inloggen leerkracht

Leuk dat u een kijkje neemt op onze pagina!

Elke dinsdagochtend zijn wij te vinden in het plusklaslokaal van onze school.

Wat gaan we doen?

Bijbelstudie, debatteren, filosoferen, leren leren, samen werken, proefjes, techniek, etc. En natuurlijk gaan we ook aan onze eigen leerdoelen en leervragen werken. Tijdens deze ochtend krijgen we werk op waar we de rest van de week in onze eigen klas ook mee aan de slag gaan.

We hopen op een fijn en leerzaam schooljaar met elkaar!

 

September

Inmiddels hebben we al een aantal keer plusklas gehad. We hebben al veel geleerd over de plastic soup. We zijn bij Korenet wezen kijken en weten nu wat er met ons grof vuil gebeurt. Ook zijn we gestart met onze opdracht om van de school een afvalvrije school te maken. 

Elke week krijgen we opdrachten mee die we tijdens de dagen in onze eigen klas moeten maken. DIt noemen we klassenwerk. Deze week moeten we bijvoorbeeld een verslag schrijven over onze excursie naar Korenet. Vorige week hadden we de opdracht om een e-mail te sturen naar een fictieve pernvriend(in) in China. We moesten daarin uitleg geven over Prinsjesdag en de verschillen met China.

Met Bijbeltijd lezen we het Bijbelboek Jona. We leren er veel over en krijgen over 3 weken een toets.

Verder werken we in het werkboek Mindset. We leren hier wat een vaste en groei mindset is. Wanneer je een vaste mindset hebt geloof je dat je bent zoals je bent. Hier kun je niet veel aan veranderen. Wanneer je een groeimindset hebt geloof je dat intelligentie, talenten en kwaliteit ontwikkelbaar zijn. Een groeimindset zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd zijn om te leren en te ontwikkelen.