Welkom bij de plusklas!

Inloggen leerkracht

Leuk dat u een kijkje neemt op onze pagina!

Elke dinsdagmiddag zijn wij te vinden in het LeerSaamlokaal van onze school. Onze groep bestaat uit ongeveer 10-12 leerlingen.

Wat gaan we doen?

Het eerste uur werken we met de hele klas aan een project tijdens de ProjectTijd. Dit jaar starten we met het thema over Rembrandt.

Daarna hebben we OntdekTijd. We gaan dan aan het werk met "leren leren", samenwerken, filosoferen, debatteren, schaken, de mindset, je eigen talenten ontdekken, de leerkuil etc.

De laatste drie kwartier is het KeuzeTijd. Indivueel of in tweetallen gaan we aan het werk met een opdracht. Dit kan een onderzoek zijn n.a.v. een leervraag. Iets bouwen van de k'nex/ lego. Werken met Spektro. Een cursus Chinees. Proefjes uit het scheikundelab. Het bouwen van een eigen website. Aan de slag met een micro-bit....

In de KeuzeTijd-map zitten nog veel meer uitdagende opdrachten. 

Elke periode werken we ook aan leerdoelen, waar kunnen we nog in groeien? Wat zijn onze sterke en zwakke kanten? We bewaren al ons gemaakte en geevalueerde werk in een portfolio, zodat we aan iedereen kunnen laten zien waarin we gegroeid zijn.

Kortom, genoeg activiteiten om veel van te leren!

Daarnaast werken de leerlingen van LeerSaam ook met de Levelboxen van levelwerk. Ze hebben hiervoor een eigen map met het uitdagende materiaal uit de Levelboxen. Hier werken de leerlingen uit op de momenten dat ze in hun eigen klas zijn.

We hopen op een fijn en leerzaam schooljaar met elkaar!