Welkom bij LeerSaam

Inloggen leerkracht

Leuk dat u een kijkje neemt op onze pagina!

LeerSaam

Voor leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn en/of wanneer aanvullend op het pluswerk in de groep extra uitdaging aangeboden moet worden, is er op donderdagmiddag een moment gecreëerd voor specifiek aangepast onderwijs in LeerSaam.

De leerlingen werken in deze groepen aan interessante projecten, leren hoe te leren, plannen, onderzoeken, filosoferen en samenwerken.

Interessant zijn de pittige, creatieve projecten en materialen in de kleurrijke 'pittige plustoren-kast' die een echte uitdaging bieden aan meer- en hoog-intelligente kinderen.

Projectmatig samenwerken, leren leren, reflecteren, plannen, leren fouten maken, de projecten spreken dé competenties aan die nodig zijn om de talenten van deze groep kinderen optimaal te ontwikkelen.

Hieronder een bericht van de leerkracht en kinderen:
Elke donderdagmiddag zijn wij te vinden in het LeerSaamlokaal van onze school. Onze groep bestaat uit ongeveer 10-12 leerlingen.

Wat gaan we doen?

We starten de middag altijd met een leuke binnenkomer. Dit is bijvoorbeeld een filosofische vraag of een ingewikkeld raadsel.

Daarna hebben we ProjectTijd. We werken dan met elkaar aan een project. Zoals bijvoorbeeld archeologie of het maken van een tijdschrift. Hierbij is het resultaat natuurlijk ook belangrijk, maar we leren vooral samenwerken, doorzetten, fouten maken, werken volgens een plan, mindset, etc.

Het laatste uur van de middag werken we individueel of in groepjes aan opdrachten uit de Pittige Plustoren. Deze toren zit boordevol met allemaal uitdagende opdrachten.  

Elke periode werken we ook aan leerdoelen, waar kunnen we nog in groeien? Wat zijn onze sterke en zwakke kanten? We bewaren al ons gemaakte en geevalueerde werk in een portfolio, zodat we aan iedereen kunnen laten zien waarin we gegroeid zijn.

Kortom, genoeg activiteiten om veel van te leren!

Daarnaast werken de leerlingen van LeerSaam ook met de Levelboxen van levelwerk. Ze hebben hiervoor een eigen map met het uitdagende materiaal uit de Levelboxen. Hier werken de leerlingen uit op de momenten dat ze in hun eigen klas zijn.

We hopen op een fijn en LeerSaam schooljaar met elkaar!


Het protocol voor LeerSaam is te vinden op de website van CBS Molenwaard

 

 

Kalender